Ontspannen met Vital Forest

Ontspannen in het vitale bos

In de Vital Forest, ook wel het Vitale Bos komen natuur, massage en aromatherapie samen. Direct bij binnenkomst ervaar je een oase van rust. Je hoort vogelgeluiden, ruikt de seizoenen en je word uitgenodigd om in de massagestoel te gaan zitten. Daarna kan je een thema uitkiezen, start je de massage en kan je 15 minuten achterover leunen en genieten van het ontspanmoment. 

Rustgevende thema's

Vital Forest gaat elk seizoen op pad om mooie, rustgevende thema’s te maken. In elk thema staat de natuur centraal. De natuur bevat alle elementen om volledig tot rust te komen. Elk thema van Vital Forest is gecombineerd met een door Vital Forest samengestelde seizoensgeur van etherische oliën Daarnaast past de kleur licht zich bij elk thema aan. Samen met de massage worden al je zintuigen geprikkeld om te ontspannen, waardoor je geen moeite meer hoeft te doen om te ontspannen en elke minuut dus effectief wordt ingevuld. 

Ontdek de thema's van Vital Forest

Aromatherapie, natuur en massage komen samen inde Relaxmobiel op locatie

Ontspanning in de natuur

Het geluid van de zee, een kabbelend riviertje, wind dat door de bomen waait, het tjilpen van vogels, een knetterend kampvuur, tikkende regen, etc. zijn geluiden die bij mensen kunnen zorgen voor een positief, ontspannen en vrolijk gevoel. 

Wist je dat...

De natuur is een krachtig element die ervoor zorgt dat het stressniveau bij mensen daalt. Alleen al het kijken naar een afbeelding van een boom maakt mensen rustiger. Dit komt doordat het parasympatische zenuwstelsel actiever wordt. In het kort zorgt dit gedeelte van het zenuwstelsel ervoor dat de organen en het lichaam in een toestand van rust en herstel kunnen komen. 

 

Aromatherapie

Elk thema van Vital Forest is gecombineerd met een fijne rustgevende seizoensgeur. De thema’s uit de warmere lente en zomermaanden bevatten een verkoelende en verfrissende seizoensgeur en in de koudere herfst en wintermaanden juist een verwarmende seizoensgeur met een versterkend effect op het immuunsysteem. 

Aromatherapie van Vital Forest

Elk seizoen een andere geur

Kies je een lente of zomerthema, dan kan je geuren zoals lavendel, kamille, rozemarijn, munt, grapefruit verwachten. Deze geuren hebben een verfrissende en rustgevende werking, waardoor jij met een nog positiever gevoel de warmere maanden door komt!

Kies je een herfst of winterthema, dan kan je geuren zoals tea tree, kaneel, dennen, sinaasappel verwachten. Deze geuren hebben een verwarmende, antiseptische en activerende werking, waardoor het immuunsysteem en de weerstand van een gebruiker wordt versterkt. Het zijn fijne geuren die jou helpen om de wintermaanden door te komen!

Massage

De massagestoel is een belangrijke hulpbron om rug, schouder en nekklachten te voorkomen. Het geeft je spieren meer flexibiliteit en bevordert een gezonde bloedcirculatie. Na een sessie voel je je bruisend en vol vitaliteit, en je lichaam kan zich ontdoen van vrijgekomen gifstoffen. De massagestoel is gemakkelijk te bedienen en je hoeft zelfs je schoenen niet uit te trekken tijdens de behandeling.

De voordelen van een massage

Tijdens een massage worden je spieren weer soepel gemaakt, waardoor knopen verdwijnen en de afvalstoffen vrijkomen. De spieren krijgen een betere doorbloeding, waardoor zuurstof en voedingsstoffen weer geleverd kunnen worden aan de weefsels. Daarnaast zorgt massage, vooral in combinatie met thema’s van Vital Forest voor voldoende afleiding om even niet aan hedendaagse gebeurtenissen en taken te denken. Hierdoor ontspan je ook mentaal en verlaagt het stress niveau al binnen 15 minuten.

Vital Forest - jouw partner voor ontspanning op de werkvloer

Verlaag werkstress met de oplossingen van Vital Forest