Over ons

Over Vital Forest

Vital Forest biedt effectieve ontspanmomenten, waarbij alle zintuigen geprikkeld worden om te ontspannen. Elk ontspanmoment wordt ervaren als een unieke belevenis. De fysieke en mentale effecten zijn direct merkbaar, waardoor gebruikers het belang van een ontspanmoment op de werkdag ontdekken.

Vital Forest faciliteert de ontspanmomenten middels de Relaxmobiel op locatie en door unieke vaste comfortrooms binnen organisaties te realiseren. Het doel van Vital Forest is om de vitaliteit en het welzijn van medewerkers binnen organisaties structureel te verbeteren.

Menno Brouwer - Boost de vitaliteit met ontspanmomenten​

Menno Brouwer - Boost de vitaliteit met ontspanmomenten

Mijn naam is Menno Brouwer en ik heb tijdens mijn studie aan de HAS Hogeschool Vital Forest ontwikkeld, omdat ik een positieve bijdrage wil leveren aan het welzijn binnen organisaties en effectief de vitaliteit op de werkvloer wil verhogen.

Daar waar dagelijks veel van medewerkers wordt gevraagd, wordt er nog te weinig gedacht aan momenten van ontspanning. Die momenten heeft ieder mens nodig om goed te kunnen functioneren.

Om ontspanmomenten op de werkvloer te kunnen faciliteren
ontwikkelde ik Vital Forest. Na alle positieve reacties van de gebruikers ontwikkelde ik de Relaxmobiel op locatie, zodat nog meer mensen het concept van Vital Forest kunnen ervaren en het belang van een goed ontspanmoment ontdekt wordt.

Wat anderen zeggen over Vital Forest

Dave Scatozza

Ahold Delhaize Coffee Company
5/5
Een aangename verrassing vandaag, zo’n relaxcaravan (of eigenlijk 2) voor de deur. Een kwartier lang genieten, terwijl je dromerig voor je uit kijkt naar een boswandeling in de winter, luistert naar de rustgevende muziek en de massagestoel ondertussen de boel eens flink losmaakt… Als we dit nou vast op kantoor hadden, was het écht geweldig geweest.

Ilse Kleingeld

Severinus
5/5
Wat een fantastische ervaring in de Vital Forest! Heerlijk relaxt achterover geleund in een massagestoel met voor je op een beeldscherm ontspannen beelden van een winterlandschap, wandelende schapen of een wuivend bloemenveld. Vergezeld met een heerlijke geur kun je even helemaal ontspannen tijdens of na een drukke dag werken. Ook voor de verstandelijk beperkten bewoners van het woonproject waar ik werk was deze ervaring heel bijzonder en ontspannen. Ze praten er nog over. Bedankt Menno voor deze bijzonder leuke en ontspannen ervaring!

Herma Schouwink

De Connectie
5/5
Donderdag 7 september stond, als verrassing en afsluiting van een afdelingsuitje, deze relax mobiel bij het restaurant. Niemand had het verwacht, of er ooit van gehoord, en heeft genoten van de 15 minuten durende massage. Wil je ook eens iets leuks voor bijv. je collega’s doen dan is dit echt een aanrader!

Judith Jansen

Thebe Clossenborch
5/5
Menno is met zijn relax mobiel naar Thebe de Clossenborch gekomen omdat ik dit had gewonnen via een prijsvraag op Facebook. Het was een groot succes ❤️ Bewoners en medewerkers hebben er van genoten, de massagestoel bracht echt verlichting en je voelt je naderhand echt beter dan voorheen en fitter, je hebt meer energie👍🏼💪🏼 Er hing een hele fijne sfeer in de caravan, heerlijke geuren en je kon kiezen uit verschillende thema’s qua beelden en geluiden. Er waren bewoners bij die in slaap vielen en heerlijk konden ontspannen Bedankt Menno voor deze héérlijke ervaring ❤️👍🏼

Joleen

Zorgcentrum St. Franciscus
5/5
We hebben tijdens de Sterk-in-je-werk-week de relaxmobiel een week bij ons op locatie gehad, om onze medewerkers en potentiele nieuwe medewerkers te laten genieten van een ontspanmomentje. Hier is veel gebruik van gemaakt! We hebben dus enthousiaste reacties mogen ontvangen. Vooral de totaalbeleving vond men fijn, dus de (krachtige) massage in combinatie met beeld en geluid maakte dat je er echt even uit was. Bedankt voor deze ervaring!

Helen Steenhoek

Zonnenhuisgroep Vlaardingen
5/5
Ik heb weer genoten van een fantastisch ontspanmoment/stoelmassage in de Vital-Forest caravan. Heerlijk zo’n moment onder werktijd : je hoeft er niet voor van huis, lekker dichtbij en weer ontspannen aan het werk !

Jeroen en Trudy Cuijpers

Thomashuis Gorinchem
5/5
Zowel de bewoners als hun begeleiders van Thomashuis Goirle hebben ontzettend genoten van de relaxmobiel! Even een momentje voor jezelf. Helemaal wegdromen bij de fijne stoelmassage, heerlijke geuren en ontspannende muziek. Iedereen kwam met een glimlach naar buiten. Echt een aanrader!

Francien van de Ven

Zorgboerderij Grootenhout
5/5
Vital Forest is bij ons langs geweest en heeft een aantal bewoners van ons verwent met een stukje ontspanning is de relax mobiel. We vonden het fijn om te zien dat onze bewoners zo vrolijk werden van dit ontspanningsmomentje.

Ellen van Leuken

Zorgboerderij De Wederloop
5/5
Een aantal weken geleden is Menno langs geweest bij ons op de zorgboerderij! Wat een beleving was dit voor onze deelnemers met dementie/nah. Een mooie manier om echt even te ontspannen waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Ook de collega’s kwamen tot rust. Menno bedankt voor de kennismaking met de relaxcaravan, je enthousiasme en begeleiding! Wij kunnen niet wachten tot de relaxruimte bij ons geplaatst wordt.

Menno Brouwer over Vital Forest

Play Video

Over onze producten

Verhaal achter Relaxmobiel

Tijdens de Covid-19 periode heeft Vital Forest de Relaxmobiel ontwikkeld als antwoord op de extra belasting die zowel medewerkers als bewoners ervaarden. Gedurende deze periode werd iedereen geconfronteerd met aanzienlijke stress, waardoor de behoefte naar ontspanning toenam. Tijdens Corona kon Vital Forest geen vaste comfortrooms aanbieden, omdat veel organisaties hun deuren gesloten hielden.

De Relaxmobiel is een prachtige oplossing die op elke gewenste locatie kan worden geplaatst. Het is een eyecatcher, waar iedereen vrolijk van word. Medewerkers kunnen vooraf een ontspansessie inplannen. In de Relaxmobiel worden middels verschillende thema’s al je zintuigen gestimuleerd om tot rust te komen, wat resulteert in een effectieve ontspanningservaring. 

De effectiviteit van een ontspansessie in de Relaxmobiel is eveneens bewezen. Na slechts 15 minuten ervaren deelnemers een positiever gevoel en minder stress.

De relaxmobiel op locatie. Verlaag de werkstress en boost de productiviteit
Comfortroom een oplossing voor permanent meer vitaliteit op de werkvloer. Een preventieve oplossing tegen werkstress

Verhaal achter de vaste comfortroom

Werk mag niet ten koste gaan van de vitaliteit. Daarom ontwikkelde Vital Forest de vaste comfortroom: een preventieve en altijd beschikbare hulpbron voor medewerkers om energiek en vitaal de dag door te komen.

Het dagelijks nemen van ontspanningsmomenten draagt bij aan stressvermindering. In de comfortroom van Vital Forest kunnen medewerkers en bewoners dagelijks genieten van een uniek ontspanmoment. Het is een interventie waarin men zowel mentaal als fysiek tot rust kan komen. De comfortroom biedt massage en thema’s die zorgen voor een oase van rust. Ook mensen die normaal gesproken moeite hebben om te kunnen ontspannen komen in de comfortroom van Vital Forest volledig tot rust.

Vital Forest kan van elke beschikbare ruimte van minimaal 5 vierkante meter een unieke comfortroom creëren. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Sometimes the most productive thing you can do is to relax

Ongelimiteerd ontspannen in de massagestoel

Als je denkt aan ontspanning, dan denk je waarschijnlijk net als Vital Forest ook aan een fijne massage! Met de massagestoelen van Vital Forest is het mogelijk om elk moment van de dag te genieten van een ontspannen massageprogramma. Het nemen van een regelmatige massage heeft enorm veel gezondheidsvoordelen.

De massagestoel is bijvoorbeeld een belangrijke hulpbron om rug, schouder en nekklachten te voorkomen. Een massage zorgt voor een goede doorbloeding en soepele spieren. Na een massage voel je je energiek en vitaal.

De massagestoelen die Vital Forest aanbiedt zijn bijzonder geschikt voor gebruik op de werkvloer, aangezien je tijdens de massage je schoenen kunt aanhouden en een massageprogramma met één druk op de knop kunt starten.