Het perfecte cadeau voor zorgpersoneel

september 25, 2023

Het perfecte cadeau voor zorgpersoneel

september 25, 2023

Hoe bedank je zorgmedewerkers?

Een top cadeau voor zorgmedewerkers!

Een uniek cadeautje voor je zorgpersoneel. Je wilt graag je zorgpersoneel, mantelzorgers en vrijwilligers een bijzonder cadeau geven en je collega’s bedanken voor de inzet. Dit is een heel goed idee, want waar zorgmedewerkers altijd klaar staan voor de cliënten en families binnen de organisatie, is het ook van belang dat medewerkers in de zorg regelmatig in het zonnetje worden gezet. De Relaxmobiel op locatie is een perfect cadeau om je collDownload nu de gratis brochure en ontdek alle voordelen van Vital Forest.
Video afspelen over cadeau voor zorgmedewerkers

Bedenk vooraf goed welk effect een bepaald cadeau gaat hebben bij je collega’s

Het komt vaak voor dat een organisatie vooraf denkt zijn/haar medewerkers te verrassen, maar dat er achteraf geen behoefte is aan de inhoud van de verrassing, of dat de manier/het moment van verrassen achteraf niet gewaardeerd wordt. Een ongewenst cadeau kan het tegenovergestelde effect hebben bij de ontvanger en zorgen voor weerstand binnen je organisatie.

Daarom is het belangrijk om vooraf goed na te denken over welk cadeautje je aan je zorgpersoneel wilt geven en te peilen welk effect een bedankje/cadeau gaat hebben bij je collega’s in de zorg. Na veel bezuinigingen in de zorgsector, meerdere zware jaren (o.a. door Covid-19) en een extra hoge werkdruk is de verwachting bij een bedankje/cadeau veranderd 

Het tonen van waardering naar zorgmedewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers en het zorgen voor zorgpersoneel is nu nog belangrijker geworden. Het is gebleken dat er zonder voldoende geschoolde zorgmedewerkers geen zorg kan plaatsvinden en er naast het fysieke werk in de zorg veel emotionele lasten bij komen kijken. Deze emotionele lasten moeten verwerkt worden. Een cadeau, zoals een ontspanmoment die zorgmedewerkers op het gebied van de vitaliteit, gezondheid en het algemene welzijn ondersteunt biedt grote effecten en hoge waarderingen. Daarom zijn de oplossingen van Vital Forest een gewaardeerd cadeau onder zorgmedewerkers.

Een ontspanmoment is een geweldig cadeau voor zorgmedewerkers

Vital Forest biedt unieke ontspanmomenten ter bevordering van de vitaliteit, gezondheid en het welzijn van zorgpersoneel. Onze oplossingen voorkomen werkstress en overspannenheid. Medewerkers die voor, tijdens of na werktijd mogen genieten van een ontspanmoment voelen zich relaxed en extra gewaardeerd. Een ontspanmoment op de werkdag verhoogt daardoor de productiviteit en biedt daarnaast een oplossing voor de hoge werkdruk. 

Een moment voor jezelf krijgen is een geweldige methode om emotionele situaties te kunnen verwerken. Tijdens een goed ontspanmoment kan zorgpersoneel zijn/haar gedachten op een rijtje zetten en tot nieuw creatieve inzichten komen. Na een goed ontspanmoment voelen zorgmedewerkers zich meer uitgerust, energieker en vrolijker. 

Uitgeruste, creatieve en vrolijke medewerkers met minder werkstress zijn extra effectief en efficiënt op de werkvloer. Ontspanmomenten kunnen dus zorgen voor een algemene hogere productiviteit binnen organisaties. Daarnaast helpen ontspanmomenten preventief tegen werkstress en kunnen ze overspannenheid en zelfs burn-outs voorkomen. Door de oplossingen van Vital Forest preventief in te zetten ontstaat er een vitaler en energieker team dat minder kwetsbaar is voor verzuim. Hierdoor verlaagd de werkdruk en ontstaat een win-win situatie. Wil je hier meer over weten? Neem vrijblijvend contact op met Vital Forest.

Ben je ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Vital Forest? Het is mogelijk om Vital Forest eerst te ervaren door de Relaxmobiel voor een korte periode te huren. 

Vital Forest is jouw partner voor ontspanning op de werkvloer

Vital Forest biedt ontspanmomenten aan die als effect hebben dat zorgmedewerkers gegarandeerd in 15 minuten volledig kunnen ontspannen. Als bijkomend voordeel voelen zij zich na het ontspanmoment vrolijker, fitter en heeft men minder stress. Dit werkt zo: 

_ Recente posts

Hoe Massagestoelen rugklachten op het werk Kunnen Verminderen
Hoe Massagestoelen rugklachten op het werk Kunnen Verminderen 
Ervaringsverhaal Comfortroom Gemiva de Meerkoet
De kracht van natuur op mentale gezondheid
De kracht van natuur op mentale gezondheid
Aromatherapie, natuur en massage komen samen inde Relaxmobiel op locatie

1. Met Vital Forest verlaten medewerkers de werkvloer volledig. Als je in de Relaxmobiel stapt, dan stap je in het vitale bos. Je hoort bij binnenkomst rustgevende muziek en de vogels fluiten. Je wordt uitgenodigd om plaats te nemen in de massagestoel. Doordat de omgeving en afleiding zo aangenaam intens is vergeten medewerkers even hun zorgen. 

2. Vervolgens mag je in de Relaxmobiel een thema uitkiezen. Er is voor iedereen wat wils. Houd jij van de zomer, dan kies je misschien wel het strandthema. Of houd jij van koudere temperaturen? Dan is de winterse zonsopkomst wel wat voor jou! Ook kunnen medewerkers in de Relaxmobiel genieten van mindfulness onder begeleiding van Let’s Liv.  Dit is een educatief thema, speciaal ontwikkeld voor zorgmedewerkers. Tijdens een ontspansessioe ontdekken zorgmedewerkers gegarandeerd het belang van een ontspanmoment op de werkdag!   

3. Elk thema bevat een prettige seizoensgeur en samen met de massage worden medewerkers helemaal meegenomen in het ontspanmoment. De massage zorgt voor soepele spieren en een goede doorbloeding. Daarnaast zorgen de thema’s met de aromatherapie voor de mentale rust. Door deze ontspanningscocktail kunnen zorgmedewerkers zich volledig ontspannen en vergeten zij even dat ze aan het werk zijn. 

Wat andere zeggen over Vital Forest

Ellen van Leuken

Zorgboerderij De Wederloop
5/5
Een aantal weken geleden is Menno langs geweest bij ons op de zorgboerderij! Wat een beleving was dit voor onze deelnemers met dementie/nah. Een mooie manier om echt even te ontspannen waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Ook de collega’s kwamen tot rust. Menno bedankt voor de kennismaking met de relaxcaravan, je enthousiasme en begeleiding! Wij kunnen niet wachten tot de relaxruimte bij ons geplaatst wordt.

Francien van de Ven

Zorgboerderij Grootenhout
5/5
Vital Forest is bij ons langs geweest en heeft een aantal bewoners van ons verwent met een stukje ontspanning is de relax mobiel. We vonden het fijn om te zien dat onze bewoners zo vrolijk werden van dit ontspanningsmomentje.

Jeroen en Trudy Cuijpers

Thomashuis Gorinchem
5/5
Zowel de bewoners als hun begeleiders van Thomashuis Goirle hebben ontzettend genoten van de relaxmobiel! Even een momentje voor jezelf. Helemaal wegdromen bij de fijne stoelmassage, heerlijke geuren en ontspannende muziek. Iedereen kwam met een glimlach naar buiten. Echt een aanrader!

Helen Steenhoek

Zonnenhuisgroep Vlaardingen
5/5
Ik heb weer genoten van een fantastisch ontspanmoment/stoelmassage in de Vital-Forest caravan. Heerlijk zo’n moment onder werktijd : je hoeft er niet voor van huis, lekker dichtbij en weer ontspannen aan het werk !

Joleen

Zorgcentrum St. Franciscus
5/5
We hebben tijdens de Sterk-in-je-werk-week de relaxmobiel een week bij ons op locatie gehad, om onze medewerkers en potentiele nieuwe medewerkers te laten genieten van een ontspanmomentje. Hier is veel gebruik van gemaakt! We hebben dus enthousiaste reacties mogen ontvangen. Vooral de totaalbeleving vond men fijn, dus de (krachtige) massage in combinatie met beeld en geluid maakte dat je er echt even uit was. Bedankt voor deze ervaring!

Judith Jansen

Thebe Clossenborch
5/5
Menno is met zijn relax mobiel naar Thebe de Clossenborch gekomen omdat ik dit had gewonnen via een prijsvraag op Facebook. Het was een groot succes ❤️ Bewoners en medewerkers hebben er van genoten, de massagestoel bracht echt verlichting en je voelt je naderhand echt beter dan voorheen en fitter, je hebt meer energie👍🏼💪🏼 Er hing een hele fijne sfeer in de caravan, heerlijke geuren en je kon kiezen uit verschillende thema’s qua beelden en geluiden. Er waren bewoners bij die in slaap vielen en heerlijk konden ontspannen Bedankt Menno voor deze héérlijke ervaring ❤️👍🏼

Ontspannen tijdens werktijd? Top idee!

Ontspannen tijdens werktijd is dus een top idee en een win-win voor zowel de zorgmedewerker als de organisatie. Het is voor een zorgmedewerker enorm laagdrempelig en leuk om even 15 minuten in de Relaxmobiel te stappen. Daarnaast zijn de fysieke en mentale effecten groot. Dit begint bij de waardering die een zorgmedewerker ontvangt als hen word verteld dat ze even 15 minuten mogen gaan genieten van een massage in de Relaxmobiel. Bij binnenkomst ziet men al snel dat de Relaxmobiel veel meer is dan alleen een massage en beseft de medewerker dat het wel een hele mooie verrassing is!  

Relaxmobiel op jouw locatie?

Natuurlijk kan dat! Wij verrassen graag de medewerkers van jouw organisatie. Aarzel niet om een aanvraag te doen; we denken graag met je mee om de beste oplossing voor jouw organisatie te vinden. Vul het onderstaande formulier in, binnen 24 uur nemen we contact met je op!

Stuur je bericht

Veel gestelde vragen

Om alles overzichtelijk te maken hebben we onze meest gestelde
vragen hieronder beantwoordt.

GeeksforGeeks logo Kan de Relaxmobiel op elke locatie geplaatst worden?

De Relaxmobiel kan op elke locatie geplaatst worden met binnen een straal van 25 meter een werkend stopcontact. Daarnaast is het belangrijk dat de Relaxmobiel waterpas kan staan op een veilige locatie en er bij de installatie iemand aanwezig is die de ontvangst kan ondertekenen.

GeeksforGeeks logo Ik zou graag medewerkers op meerdere vestigingen willen verrassen met de Relaxmobiel, kan dit?

Dat kan! Met Vital Forest is het mogelijk om een route langs meerdere vestigingen te organiseren. Gedurende de route wordt je organisatie volledig ontzorgt. Bij een route maken wij een voorstel op maat. 

GeeksforGeeks logo Wat is de optimale hoeveelheid dagen om de Relaxmobiel te plaatsen?

Per dag kunnen er ongeveer 20-25 medewerkers gebruikmaken van de Relaxmobiel. Bij 0-50 medewerkers raden wij ca 3 dagen aan. Bij 50 medewerkers of meer raden wij minimaal 5 dagen aan. Door een extra marge te nemen geef je medewerkers voldoende mogelijkheden om één of meerdere ontspanmomenten in te plannen. 

GeeksforGeeks logo Wat kost het om de Relaxmobiel op mijn locatie te laten komen?

De kosten zijn afhankelijk van het aantal dagen en de afstand vanaf Alphen aan den Rijn of Arendonk. Het is al mogelijk om de Relaxmobiel voor 5 dagen te laten komen voor slechts €149,- per dag exclusief plaatsing (€75,-) & transport (50ct/km). Bij periodes langer dan een week maken wij een speciale aanbieding. 

GeeksforGeeks logo Hoe zorgen wij ervoor dat de Relaxmobiel optimaal in gebruik wordt genomen?

Bij 90% van alle organisaties die zijn voorgegaan wordt de Relaxmobiel volgeboekt. Het is belangrijk dat medewerkers vooraf goed geïnformeerd worden over de komst van de Relaxmobiel. Vital Forest helpt jouw organisatie met de communicatie. Wij personaliseren onder andere een online reserveringensysteem voor jouw organisatie, waarmee medewerkers gemakkelijk één of meerdere ontspansessies kunnen inplannen en daarmee een goed overzicht hebben. Daarnaast faciliteren wij opvallende banners, posters en flyers. Op deze manier zijn medewerkers altijd goed op de hoogte van de mogelijkheid om een ontspansessie in te plannen. 

Download de brochure